fredag 4 januari 2008

Tom Tom Club - Rappinghood

Under ett gott gammalt årstionde, för inte allt för länge sedan, fanns ett band som hette Talking Heads. De var dessvärre inte sådär jättebra. Men, hör och häpna, en dag bestämde sig bandets basist och bandets trummis att tillsammans starta en helt ny grej! Grejen blev Tom Tom Club och 1981 släppte de vad som hade kunnat vara ett av världens bästa dansmusikalbum.

Tyvärr begicks ett smärre misstag under produktionen av albumet, något som skulle få förödande konsekvenser för framtida lyssnare; någon glömde be Tina Weymouth hålla käften. Eventuellt lät de henne skriva lite texter också, jag vet faktiskt inte - vad jag vet är att resultatet blev fantastisk dansmusik, ackompanjerad av sång som är så obeskrivligt värdelös att man bara vill stå still.

Som tur är finns Soulseek, och en sen natt fick Soulseek helt enkelt nog av Tina Weymouth och skickade mig en samling gamla Music Box-hits, däribland Rappinghood. Rappinghood är inget mindre än en nästan helt Tina Weymouth-befriad variant av vad som kunde varit Tom Tom Club's bästa låt - Wordy Rappinghood.

Det är galet repetitivt, väldigt dansant och allmänt jävligt skitbra. Låter ganska åttio, men inte så att det stör. Hör här nedan, eller ladda hem och skicka till en kompis.







Inga kommentarer: